Zunaj treniramo od maja do konca septembra (priprava na Ljubljanski maraton). Od oktobra do konca aprila pa izvajamo treninge v telovadnici.

FUNKCIONALNI TRENINGI MOČI IN VZDRŽLJIVOSTI

KDAJ: od OKTOBRA do konca APRILA 

velika telovadnica OŠ Orehek Kranj: ob TORKIH, 18.30 - 19.30

Med šolskimi počitnicami in prazniki NI vadbe.

Treningi v telovadnici so posvečeni razvoju moči celega telesa, kar dosegamo s funkcionalnimi vajami, z lastno težo ali drobnimi pripomočki. Za veliko raznolikost vadbe je poskrbljeno z zelo raznolikimi metodami dela. Medse sprejmemo tako začetnike kot tudi bolj napredne, saj se da vadbo prilagoditi posameznikovim sposobnostim.

TEKAŠKI TRENINGI

Tekaške treninge za odrasle izvajamo v Kranju.

REKREATIVNI TEKAŠKI TRENINGI ZA ODRASLE

KDAJ: od MAJA do konca SEPTEMBRA (julij in avgust pavza)

Kranj: ob TORKIH, 18.30 - 19.30 (uro prilagajamo dolžini dneva)

KJE: različne tekaške poti v Kranju in okolici

POTEK TRENINGOV: Na tekaški stezi izvajamo zelo raznolike, a bolj specifične tekaške treninge, kjer so teki prekinjeni (intervalni treningi). Poudarek je tudi na izvajanju atletskih vaj in krepitvi celega telesa z raznolikimi vajami za moč. S tekom po razgibanih poteh v okolici spoznavamo različne poti in načine tekaških treningov. To so krosi po razgibanem terenu, različni teki v klanec, stopnjevanja, vaje za moč na naravnih ovirah, vaje za preventivo pred poškodbami... Skupaj se udeležujemo rekreativnih tekaških prireditev, kar pa seveda ni pogoj. 

ZA KOGA: Za vse začetnike, ki potrebujete nekaj motivacije in vam bo pod strokovnim vodstvom lažje ter za bolj izkušene tekače, ki bi radi izpopolnili tehniko in taktiko teka ter potrebujete nasvete o pripravi na tekme.

TRENER: Janez Pustoslemšek, prof. ŠVZ, amaterski tekač, z veliko izkušnjami iz tekmovanj in vodenjem rekreativnih tekaških skupin. 

Pridružite se nam!

tek